Voorbeelden

Er zijn een heleboel manieren om voor de mensen met PWS in actie te komen.
Als je op de pagina Projecten, nieuws en acties op Acties klikt, zie je een aantal voorbeelden van acties die de afgelopen jaren voor het Fonds zijn gehouden.

De makkelijkste actie is: in plaats van cadeaus. Bij een verjaardag, een huwelijksjubileum of een bedrijfsjubileum horen cadeaus. Vraag om een donatie voor het Fonds in plaats van een cadeau.

Veel bedrijven geven hun medewerkers een kerstpakket. Het gebeurt steeds vaker, dat bedrijven de mogelijkheid geven in plaats van het kerstpakket een donatie te doen aan een goed doel. Dat kan dus heel goed het Prader-Willi Fonds zijn!

Is er binnenkort een braderie, rommelmarkt of vrijmarkt? Verzamel spullen en verkoop ze voor het goede doel. Denk daarbij niet alleen aan je eigen overtollige spullen, maar vraag ze ook aan je huisgenoten, je vrienden, familie, collega's en mensen uit de straat. en vergeet niet de winkeliers uit de buurt om een bijdrage te vragen.
Een andere mogelijkheid is om stroopwafels of een andere lekkernij te bakken en te verkopen.

Veel van de acties die tot nu toe zijn gehouden zijn sportevenementen. Denk aan de Vierdaagse, een prestatieloop, een halve of hele marathon, een darttoernooi, een golftoernooi of een sportdag op school. Laat je sponsoren voor de prestatie die je levert . Bedenk wel, dat het geld niet vanzelf binnenkomt! Je moet er wel wat voor doen om jouw actie bij een zo groot mogelijke groep bekend te maken. Kijk op de Toolkit voor meer informatie.

Zamel statiegeldflessen in voor het Fonds. Veel supermarkten hebben een collectebox staat waar mensen hun statiegeldbonnen in kunnen gooien. Ga eens met de bedrijfsleider praten of het Fonds niet een tijdje als goed doel voor deze bonnen kan dienen.

Een actie die veel inspanning vraagt maar ook veel kan opleveren is een Benefiet. Het Prader-Willi Fonds heeft zelf al drie keer een Walking-Talking-Dinner georganiseerd, waarbij toegangskaarten werden verkocht. Onderdeel van deze avonden was een kunstveiling, waarbij de betreffende kunstenaars hun schilderijen en andere kunstobjecten gratis ter beschikking hadden gesteld.